English / Norsk


Tina Jonsbu

6. oktober 2022 - 6. november 2022

FOTO: TINA JONSBU

I de siste fem årene har Tina Jonsbu arbeidet med tegning og broderi. Som et fellestrekk er utførelsen av arbeidene langsom og forholder seg til en rekke kriterier som dels bestemmes på forhånd, dels underveis. Rammene og systemene velger hun for hvert arbeid tillater en nærmest mekanisk utføring.

Eksempelvis har Jonsbu i serien "Broderi på papir (Restetråder)" hentet frem broderipakker for korsstingsbroderier som hun selv eller andre bekjente har brodert på et tidligere tidspunkt. Broderipakker som selges i broderiforretninger inneholder et mønsterark, stoff og garn man trenger for å brodere et bilde. Trådene som blir igjen på trådkortene, er det kunstneren har kalt restetråder - de som ikke ble brukt. Tråder i ulike mengder, farger og lengder. Av dette materialet har hun brodert en og en tråd med små, vilkårlige sting på papir.

Systematisk begir kunstneren seg på prosjekter som tar uendelig lang tid basert på konsepter, steder, elver og situasjoner. Se mer av hennes arbeider på tinajonsbu.no

  • Pris