English / Norsk


Rina Charlott Lindgren

2. oktober 2021 - 31. desember 2021

Rina Charlott Lindgren - Untitled Imitation XII

Rina Charlott Lindgren sin praksis har hovedsakelig bestått av tradisjonelt akademisk håndverk i nitide tegninger utført i grafitt og blyant på papir. Arbeidet har etter hvert begynt å ta form som mer skulpturelle tegnebaserte arbeider, hvor papirets materielle kvaliteter er med på å skape uforutsette romlige virkninger og bevegelser.

Derfra har hun utforsket andre materialer, taktile overflater og jobbet mer i det tredimensjonale. Hun hospiterte blant annet ved et treskjærerverksted i flere måneder for å lære billedhugging i tre, noe som har resultert i en serie relieffer - Untitled (Imitation)

Arbeidene i denne serien kan sees som en slags videreføring tegningene, og minne om krøllet papir, men også topografi eller bergarter. Lindgren lar verkene stå åpne og tvetydige. Noe som også kommer frem i en serie arbeider på skinn - Hide II-V.

Til utstillingen ved Nils Aas Kunstverksted viser hun nye arbeider i tillegg til en serie collager med tittelen Bits, hvor egne kasserte tegninger har blitt stykket opp i geometriske former som er satt sammen i et slags puslespill uten fasit.

Rina Charlott Lindgren (f. 1983) bor og arbeider i Lofoten og har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim og Listaháskóli Íslands, i Reykjavik. Hun har en rekke solo, duo og gruppeutstillinger bak seg, av de siste: Buskerud Kunstsenter (2020), Galleri Haaken (2019), Høstutstillingen, Kunstnernes hus, Oslo (2019), Deep Mold (med Thomas Falstad), Oppland Kunstsenter, Lillehammer (2018), Variations in folds (med Marit Roland), Bærum Kunsthall, Fornebu (2017) og What wood would, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, Trondheim (2017). Lindgren har i tillegg gjort flere offentlige utsmykninger og arbeider nå i år med et større utsmykningsarbeid for Brensholmen skole i Tromsø.

  • Pris
  • Billett: Voksen 70,-/Honnør og student 55,-/ barn gratis