English / Norsk


NO NO NSE NSE

4. mars 2020 - 3. mai 2020

Foto: Jenna Sutela: I Magma (2019). Bildecourtesy Moderna Museet, Stockholm / Prallan Allsten

Jenna Sutelas utstilling på Kunsthall Trondheim markerer kunstnerens første store solopresentasjon ved en internasjonal institusjon. Gjennom Sutelas nyeste arbeider utforsker utstillingen relasjonen mellom tilfeldighet og meningsskapelse i både organiske og uorganiske systemer.

Sutelas arbeider er inspirert av science fiction. Et sentralt tema er søkingen etter å bevege seg bortenfor det menneskelige språkets grenser gjennom verktøy som kunstig intelligens og maskinlæring så vel som mikrober. For henne fungerer teknologier ofte som medium, eller som sjamaner som kanaliserer romvesenenes semantikk.
I hennes nyeste arbeid I Magma leverer et maskinorakel lesninger basert på bobler bestående av flytende farge i bevegelse, plassert inni en serie av lavalamper. En nyprodusert serie med fotogrammer, basert på hodeformede lavalamper, vil ha premiere på Kunsthall Trondheim, bestående av en installasjon og en mobilapp.

  • Pris
  • Voksen: 50 kr. Honnør/student: 25 kr. Gratis inngang for barn (under 18 år), studenter som studerer billedkunst og kunsthistorie og medlemmer av NBK, TBK, NK, UKS og TGF. Gratis inngang for alle på tirsdager.