English / Norsk


A beast, a god, and a line

30. november 2019 - 16. februar 2020

Foto: Ming Wong: "Bloody Marys – Song of the South Seas" (2018). Mikset media installasjon, enkanals video. Courtesy kunstneren

Kunsthall Trondheim er stolte av å presentere den ambisiøse vandreutstillingen A beast, a god, and a line. Utstillingens verk strekker seg over ulike steder og perioder, med området som vanligvis refereres til som den asiatiske stillehavsregionen som sentrum. Gamle og nye reiseruter, personlige biografier, vold mot kulturer og natur og revurderinger av historiske hendelser er kun noen få av de tematiske trådene som løper gjennom utstillingen. Tekstil går igjen, både som tematikk og form, og vever sammen ulike historiske sjikt og kulturelle perspektiver. Flere av kunstnerne og praksisene som er inkludert i utstillingen har hittil blitt vist i liten grad i Nord-Europa. Samtidig insisterer utstillingen også på å bevege seg forbi etablerte geopolitiske regioner ved å vise til en fragmentert og desentralisert kunstverden og de mange forbindelsene som går på tvers av landegrensene.

Kurator: Cosmin Costinas, direktør ved Para Site, Hong Kong

  • Pris
  • Voksen: 50 kr. Honnør/student: 25 kr. Gratis inngang for barn (under 18 år), studenter som studerer billedkunst og kunsthistorie og medlemmer av NBK, TBK, NK, UKS og TGF. Gratis inngang for alle på tirsdager.